VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

  • WatchToCare is ten eerste een Nederlands bedrijf met een Nederlandse helpdesk en levert zowel in Nederland, België en de meeste Europese landen de betrouwbare GPS draagbare trackers.
  • Ook zijn wij altijd per email bereikbaar op support@watchtocare.com, tijdens kantooruren via de chat op de website en bij dringende vragen via +31(0) 85 004 6630
  • Onze GPS trackers hebben de hoogst mogelijke betrouwbaarheid
  • De hoogste vorm van databeveiliging
  • Een uitgebreide duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing
  • Zijn door ons gecheckt en geïnstalleerd
  • Hebben geen abonnementverplichtingen en werken met het meegeleverde simkaartje in heel Europa en dit kan zelfs uitgebreid worden naar werelddekking

Onze producten zijn te koop via deze webshop, via BOL.com en via Amazon

Zorgprofessionals en zorginstellingen bel 085 004 6630 of stuur een email naar sales@watchtocare.com

Je kunt ons op meerdere manieren bereiken:

  • Via het contactformulier op deze site
  • Via de chatfunctie op deze site
  • Door een email te sturen naar: support@watchtocare.com
  • En is het dringend, dan bel je naar +31(0) 85 004 6630

Wij streven ernaar om  e-mailberichten binnen 24 uur te beantwoorden, vaak veel sneller. Telefonisch zijn we doorgaans goed bereikbaar. Zijn we er niet of is het heel druk, spreek dan in met je telefoonnummer en wij bellen je zo snel mogelijk terug. Zijn we via de chatfunctie niet te bereiken, vul dan je emailadres in en stel de vraag. Je krijgt snel antwoord.

Nee, het horloge werkt volledig zelfstandig en is ook een volwaardige mobiele telefoon.

Vragen over de WatchToCare WTC 45/WTC 42/WTC 36/WTC 31

(Je kunt de zoekfunctie gebruiken om makkelijker een topic te vinden)

Nee zeker niet, bij de WatchToCare producten krijg je een KPN prepaid simkaartje welke al geïnstalleerd is. Dit is prepaid, en via https://www.kpn.com/prepaid/opwaarderen.htm  kun je opwaarderen.


Maar je kunt ook ieder moment een andere provider kiezen, je zit nergens aan vast.


Het is belangrijk dat het horloge altijd bel- en datategoed heeft, anders werkt het niet. Je kunt ook een goedkoop bel- en dataabonnement nemen of  “Automatisch Opwaarderen”. Met “all-in 1 basis” heb je doorgaans ruim voldoende data en 30 minuten bellen per maand.


Wil je niet het risico lopen het opwaarderen te vergeten kies dan voor "Automatisch Opwaarderen" of een abonnement. Dat kan via de KPN Prepaid App, deze vindt je voor Apple in de App Store en voor Android in de Google Play store. Vul bij de aanmelding het nummer van het horloge in zonder de “06”, die staat er al.


Je krijgt dan binnen enkele minuten een verificatiecode, welke je vindt in de App bij “Functies > Ontvang SMS berichten”. Als je even wacht komt de code ook rechtstreeks in beeld. Vul deze code in bij “Verificatiecode” en je kunt alles bijhouden qua verbruik etc. via de KPN Prepaid App.


Ja, in principe kan je elk simkaartje gebruiken zolang er maar bel- en datategoed op staat. Youfone en Simyo zorgen echter nogal eens voor problemen.


Dit kan bij sommige modellen, hoe komt dit: als dit horloge 2 minuten geen beweging opmerkt, gaat het automatisch in de slaapstand. Dit gebeurt om de batterij te sparen, bovendien is het niet nodig om b.v. elke 10 minuten een update te geven als er niets is veranderd. De App zal de laatste positie tonen.


Zodra er weer een  verplaatsing wordt geconstateerd  bijvoorbeeld als de drager van het horloge naar buiten gaat, zal het systeem onmiddellijk weer worden geactiveerd  en zal het de positie naar de WatchToCare server sturen. Echter de nieuwe positie  zal nog niet direct in de App te zien zijn, totdat de monitor App de positie gaat synchroniseren na bijvoorbeeld 10 minuten of een uur, afhankelijk van wat je ingesteld hebt. Uiteraard kun je wel handmatig de positie opvragen, maar zolang er geen verplaatsing is sinds de laatste update  zal het horloge in de slaapstand staan en “not networking” of “device offline” aangeven. Gaat de drager van het horloge vervolgens op pad dan wordt alles weer geactiveerd.


Uiteraard kan er wel gebeld worden en zal de noodknop ook werken.


Bovenstaande foutmelding krijg je overigens ook als er geen bel- en/of datategoed meer op het simkaartje staat of als het horloge uit staat.


Wat is het verschil tussen 2G en 4G? 4G is een nieuwere generatie van het mobiele netwerk. Een van de verbeteringen is de snelheid van het netwerk. Bij het versturen van berichtjes is de snelheid van het 2G-netwerk voldoende, maar bij het bellen en updaten van GPS locaties is het 4G netwerk een stuk sneller.


Soms zie je "aanbiedingen" van GPS horloges die goedkoop lijken. Helaas zijn het dan bijna altijd horloges die werken via het 2G netwerk.
Het probleem is dat 2G bij de meeste providers al verdwenen is en in 2025 niet meer in Nederland en in de meeste andere landen zal werken.


WatchToCare® levert alleen GPS apparatuur wat werkt via het snelle 4G netwerk!


Jazeker, het werkt met het KPN kaartje, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een Proximus, TeleNet of Orange kaartje in doen. Let op dat de Simpincode uit staat.


Met het KPN of een ander kaartje werkt het in heel Europa. Ga je nog verder dan moet er een plaatselijk kaartje in met bel- en datategoed.


Binnen Europa behoort het te werken, wel kan het zijn dat je het horloge of hanger even opnieuw via het menu van het horloge moet opstarten ofwel rebooten.


Ja in principe werkt het daar ook, je moet waarschijnlijk wel de APN setting aanpassen op het horloge via "Instellingen>Mobiele Netwerk>APN. Een lijst van buitenlandse APN settings vindt je hier> https://www.wattics.com/wp-content/uploads/2015/09/gprs_apn.pdf


APN is de afkorting van 'Acces Point Name'. Dit is de naam van de verbinding, die je provider gebruikt om je toestel met het internet te verbinden. De APN instelling van het GPS horloge kan worden aangepast via een sms naar het horloge of via het horloge.


APN veranderen d.m.v. een sms commando

Verstuur de APN code per sms naar het nummer van het horloge. Let op bij het invoeren van de commando's:

- Géén hoofdletters en spaties, maar alleen komma's, kleine letters, cijfers en punten.

- Sluit het commando af met een #.

- Controleer of je een bevestiging ontvangt binnen 15 minuten


APN veranderen via het horloge

1. Ga naar instellingen > mobiel internet > APN > Optie > Druk op het +

2. Vul de APN code van de provider

3. Belangrijk: herstart het horloge via instellingen

Belangrijk dat u na instellen en/of simkaart plaatsing altijd het horloge via instellingen in het horloge een herstart geeft, zo worden de gegevens tijdens het nieuwe opstarten juist ingesteld. Er mag geen pincode op de simkaart staan, dus wanneer u een simkaart van een andere provider heeft dient u de pincode via de instellingen van de telefoon van de simkaart te halen.


Het kan zijn dat de provider hun APN instellingen hebben gewijzigd. Neem contact op met de provider om dit na te vragen indien u geen verbinding kunt maken.


APN instellingen Nederlandse providers
KPN 
pw,123456,apn,internet,,,20408#
Lebara
pw,123456,apn,internet,,,20412#

pw,123456,apn,internet,,,20408#

T-Mobile
pw,123456,apn,smartsites.t-mobile,tmobile,tmobile,20416#
Vodafone
pw,123456,apn,live.vodafone.com,vodafone,vodafone,20404#

pw,123456,apn,office.vodafone.com,vodafone,vodafone,20404#

Hollands Nieuwe
pw,123456,apn,data.dataxs.mobi,,,20404#
APN instellingen Belgische providers

Proximus
pw,123456,apn,internet.proximus.be,,,20601#
Telenet
pw,123456,apn,telenetwap.be,,,20605#
Orange
pw,123456,apn,mworld.be,,,20610#
Server instellingen wereldwijd
Europa (standaard)
pw,123456,ip,52.28.132.157,8001#

pw,523681,ip,52.28.132.157,8001#

Azie
pw,123456,ip,54.169.10.136,8001#
Noord Amerika
pw,123456,ip,54.153.6.9,8001#
Zuid Amerika
pw,123456,ip,54.207.93.14,8001#

Waarschijnlijk heb je geen datategoed of je moet via het menu in het horloge even opnieuw opstarten.

Als het laden niet goed meer gaat, lang duurt of niet meer boven de 95% komt, zijn waarschijnlijk de contactpunten op het horloge en/of van het laadsnoer vuil. Maak deze voorzichtig schoon met een vochtig doekje en zorg dat het droog is voor je het weer gebruikt.

De standby tijd van de horloges is gemiddeld zo'n 3 dagen maar bij intensief gebruik loopt dit terug tot circa 1 dag, voordat u het horloge weer moet opladen. Als het sneller leeg gaat, kan dit één van de volgende oorzaken hebben:


Het is belangrijk dat het horloge op de juiste manier wordt opgeladen, zodat het optimaal kan worden gebruikt:

- De 4 magnetische punten van de lader moeten goed aansluiten op het horloge en schoon zijn.

- Je kunt het horloge het beste de hele nacht aan de lader laten zitten, maar gebruik alléén de meegeleverde 5V-1A lader.


Als het horloge op de juiste manier wordt opgeladen, is het mogelijk dat de instellingen ervoor zorgen dat de batterij sneller leeg gaat. Als er meerdere accounts zijn aangesloten op het horloge en tegelijk actief zijn (informatie opvragen) geeft dit een grote belasting op de accucapaciteit van het horloge. Zorg ervoor dat alleen de hoofdaccounts regelmatig de locatie opvragen. Je kunt dit aanpassen in de app onder "interval van de locatie update/ positiebepaling". Stel het interval in op 1x per 10 minuten indien nodig, anders op eens per uur. Je kunt natuurlijk altijd op elk moment middels het ballonnetje in het hoofdscherm van de App de positie van het horloge opvragen.


Tevens kun je ook via de app de energiebesparende modus activeren.


Mocht dit niet geholpen hebben dan is waarschijnlijk de batterij van het horloge overladen. Een overladen batterij kan ontstaan als het horloge langer dan 4 uur achter elkaar is opgeladen via een andere dan de WatchToCare lader.

Onze producten kunnen worden geretourneerd binnen 30 dagen vanaf de dag waarop de bestelling is ontvangen.


Om in aanmerking te komen voor retournering moet het artikel zich in dezelfde staat bevinden als waarin je het hebt ontvangen, ongedragen of ongebruikt, met labels, alle onderdelen en in de originele verpakking. De retour kan pas worden verwerkt als alle onderdelen aanwezig zijn. Vermeld het bestelnummer, stuur een kopie van het aankoopbewijs mee en de reden waarom je het(de) product(en) wilt terugsturen.


Controleer goed of uw retour aan deze eisen voldoet en binnen de garantie valt. Een overladen batterij, defecten die zijn ontstaan door gebruikers-, val-, stoot- of waterschade vallen niet onder de garantie. Indien dit het geval is kan je gebruik maken van onze reparatieservice.


Bij het retourneren van een artikel is de klant zelf verantwoordelijk voor de verzending en de verzendkosten. Indien het horloge door een productiefout niet meer werkt, zullen de verzendkosten worden vergoed.


We adviseren je om altijd je track & trace en betaalbewijzen te bewaren. Een terugbetaling kan pas verwerkt worden nadat wij de producten in goede staat hebben ontvangen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor pakketten die zonder track & trace worden gestuurd en niet aankomen.

Wanneer je toestel geen GPS signalen kan ontvangen, dan schakelt het toestel over naar o.a. WIFI assist of LBS+ positionering. LBS+ zijn in feite UMTS zendmasten. Het horloge maakt vervolgens contact met 3 verschillende zendmasten en doet vervolgens een driehoeksmeting. Op basis van deze driehoeksmeting kan de positie worden bepaald. Let op: Omdat de masten ver van elkaar staan en vaak geen 3 signalen worden ontvangen geeft LBS een grote afwijking, soms van 1 tot 2 kilometer. LBS kun je ook het beste uitzetten, omdat het veel verwarring veroorzaakt door de grote afwijking, bijvoorbeeld als de drager van het product ergens naar binnen gaat en het horloge geen GPS meer zien en overgaat op WiFi of LBS.

Jazeker, in principe kan elke horlogebandje van 20 mm er aan gezet worden.

Met die meeluister functie kan je ongemerkt je kind of wie het horloge ook draagt afluisteren. Je belt het horloge en dan wordt het een open microfoon. Deze functie is al sinds 2017 in Nederland verboden en ook in de meeste andere Europese landen. De strafmaat is ook niet kinderachtig (zie: art.139d lid 1). Dus pas op met zo'n horloge.


Bij de senioren horloges kunnen we wel op verzoek instellen dat er automatisch wordt opgenomen als er naar het horloge wordt gebeld.

In de eerste plaats is 4G veel sneller dan 2G of 3G en ook meer betrouwbaar.

Bovendien, veel telecomproviders zijn al gestopt met 2G en ook KPN stopt er als laatste in 2025 mee.

Alle producten van WatchToCare zijn gebaseerd op 4G!

Dus hou daar rekening mee als je een GPS product aanschaft.

Apparaat offline wil meestal zeggen dat het apparaat uit staat.

Apparaat not networking wil vrijwel altijd zeggen dat het apparaat uit staat (lege accu) of er géén datategoed meer is. Weet je zeker dat er wel datategoed is, dan even via het horlogemenu opnieuw opstarten.

Dat heeft te maken met zomer-/wintertijd. In de App zet je bij "Tijdzone" East GMT +1 en bovenaan zet je zomertijd aan. Nu moet het kloppen.

Batterijcapaciteit is een uitdaging zowel voor mobiele telefoons als ook voor GPS apparaten. Een GPS horloge moet hard werken, en net als een gewone mobiele telefoon elke zendmast aanstralen, anders kun je niet bellen. Het moet continue GPS signalen ontvangen, anders weet je niet waar het horloge i.c. de persoon zich bevindt. Afhankelijk van de instellingen in de App moet het horloge elke 10 minuten of elk uur de positie doorgeven. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere functies. Het horloge is veel kleiner dan de meeste mobiele telefoons en heeft dus een veel kleinere accu. Je kunt besparen op stroomverbruik door bijvoorbeeld alleen elk uur een positie op te vragen of alleen op afroep. (Het ballonnetje in het hoofdscherm)

Jazeker kan dat, via de (+) rechtsboven in het hoofdscherm kan je er maximaal 50 toevoegen.

Jazeker, dat kan.

Als het horloge niet meer reageert zoals zou moeten, dan is hij overstuur en moet hij even gekieteld worden. Aan de achterkant van het horloge ter hoogte van de contactpunten zit een klein knopje, druk daar even op met bijvoorbeeld een pen. Goede kans dat het horloge nu weer helemaal oké is!

De App zal normaliter goed functioneren, wat betreft het inloggen komt het voor dat plaatselijke wifi instellingen dat verhinderen. In dat geval zet je de wifi op je eigen toestel even uit en kijk of het dan lukt.

SInds de laatste iOS update zijn er allerlei "niet storen" functies in de iPhone gekomen. Kijk even goed of die instellingen niet ergens op "niet storen" staan.

Op verzoek kan dat worden ingesteld op de WTC 45 modellen

Tijdens het laden kunnen de functietoetsen in het horlogemenu niet worden gebruikt.

Bij een geconstateerde val worden op dezelfde manier als bij een alarm de SOS nummers gebeld inclusief de locatie.

In dat geval is het horloge even van slag Je kunt het eerst even proberen door naar "Instellingen" te gaan dan naar beneden en "opnieuw opstarten".
Is het probleem er dan nog, dan moet er even een reset worden uitgevoerd. Dat doe je door de volgende sms naar het horloge te sturen: pw,123456,reset#  (kleine letters, géén spaties).

Dat zal zeer waarschijnlijk het probleem oplossen.

Dit heeft over het algemeen te maken met de dekking ter plaatse.


Zet het horloge uit via de App en start het weer opnieuw op door de SOS knop een seconde of 4 ingedrukt te houden. Liefst buiten of dicht bij een raam, zo krijgt het nummer een nieuwe aanmelding bij het netwerk en goede kans dat je dan wel 4G hebt.

Een GPS horloge kan op 3 manieren een locatie bepalen: GPS, Wifi en LBS (Er is ook nog AGPS, dat is een variant van GPS). Het is belangrijk dat het horloge de eerste keer goed zicht krijgt van waar ter wereld het zich bevindt. Daarvoor is het 't beste om de eerste keer  buiten op te starten met zoveel mogelijk zicht naar de hemel. Kan dat niet, dan voor een raam. Laat het daar een kwartiertje liggen, dat moet doorgaans voldoende zijn.


Het meest nauwkeurige is een GPS locatie bepaling (fix), dit kan als het horloge minstens 4 satellieten ziet. (GPS is een plaatsbepaling voor buiten). Lukt dit niet dan kijkt het horloge of er ergens een wifi signaal is, en bepaalt daarmee de locatie, dit is een stuk onnauwkeuriger. Voor thuis kan je de wifi instellen, bij elke andere locatie kijkt het horloge naar een willekeurig wifi signaal.


Vindt het horloge geen bruikbaar satellietsignaal of wifi signaal dan wordt er gekeken naar LBS en dat zijn de GSM zendmasten. Deze staan echter een heel eind uit elkaar, soms kilometers dus die plaatsbepaling is het minst nauwkeurig.


Werkt het niet goed, zet dan het horloge uit via de App, leg het bij een raam of het liefste buiten en start het opnieuw op door een paar seconden op de sos knop te drukken.


Wat gebeurt er nu als iemand een huis, school of gebouw binnengaat of in een druk bebouwde omgeving komt of dicht bos bijvoorbeeld. Het horloge krijgt dan geen bruikbaar satellietsignaal meer en zal overgaan naar Wifi of LBS want het wil toch een locatie geven met als gevolg dat de locatie ineens heel ergens anders kan worden aangegeven. Dit komt dus omdat het horloge binnen of op een andere plak waar geen goed GPS signaal is een plaats bepaald aan de hand van wifi of LBS. Komt de persoon weer buiten dan zal er weer een goede plaatsbepaling zijn.


In de monitor App zie je midden onder de datum, tijd en hoe de locatie tot stand is gekomen. Zie je daar LBS dan weet je dat de afwijking groot kan zijn.


Je kunt om verwarring te voorkomen ook LBS via de App uitzetten.

Ja en nee, het horloge is spatwaterdicht. Handen wassen en regen  zal geen probleem zijn, maar ga er niet mee zwemmen. De kans dat er dan wel schade ontstaat, is aanwezig. 

Daar kunnen we duidelijk over zijn, een GPS horloge kan nooit zo nauwkeurig zijn als bijvoorbeeld een iPhone of Android mobiele telefoon.


Dit komt omdat een GPS horloge veel kleiner is en dus ook een veel kleinere antenne heeft. Ook de gebruikte chipset is beperkt door de beschikbare afmetingen.


In een GPS horloge zit een complete mobiele telefoon met allerlei extra's, o.a. een GPS ontvanger en een accu. Daarom zijn ze altijd toch wat aan de grote kant.

Ik krijg geen reactie van het horloge anders dan een voicemail van KPN.


Kortom het horloge staat uit, wil je het volgende doen om te kijken of we hem weer aan de praat krijgen.

  • Kijken of de contactpunten op de achterkant van het horloge schoon zijn, anders even met een vochtig doekje schoonpoetsen
  • Kijken of de laadkabel in orde is, met name de aansluiting voor de horlogekast, zoniet voorzichtig schoonmaken.
  • Een hele nacht aan de lader hangen althans als je de originele bijgeleverde lader gebruikt
  • Aan de rechterkant van het horloge naast de SOS knop zit een reset knop, die even een paar keer indrukken met b.v. een pen

Nee, waterschade valt bij geen enkele leverancier onder de garantie. De meeste horloges zijn spat- en dompel dicht maar wij kunnen niet zien of er mee wordt gezwommen.

Om te kunnen videobellen vanaf het horloge naar een mobiel moet op die mobiel de App staan, het telefoonnummer in de "veilige" nummers in de App en de App op de achtergrond draaien. Bij videobellen krijg je dan een push bericht.

In dat geval staan de settings van het horloge nog op de buitenlandse telecom provider. Geef via de App het horloge een "reset" en het zal weer werken.

Het beltegoed op de Lebara simkaart is onbeperkt houdbaar, indien de klant na de initiële opwaardering minimaal één keer per 90 dagen opwaardeert, belt, sms’t en/of data verbruikt. Indien de klant het beltegoed niet binnen 90 dagen opwaardeert, belt, sms’t en/of data verbruikt wordt het bevroren, waardoor de klant alleen nog gebeld kan worden. Indien de klant binnen 30 dagen daarna het beltegoed niet opwaardeert, verliest het dan resterende beltegoed zijn geldigheid en kan de klant geen gebruik meer maken van de aansluiting. Het beltegoed en het telefoonnummer komen automatisch te vervallen, de simkaart is niet meer te gebruiken en de overeenkomst is dan beëindigd en de klant heeft geen aanspraak op enige vorm van compensatie.

Om het horloge weer aan de praat te krijgen even de aan/uit knop 30 seconden ingedrukt houden.