Algemeen

 • WatchToCare is ten eerste een Nederlands bedrijf met een Nederlandse helpdesk en levert zowel in Nederland, België en de meeste Europese landen de betrouwbare GPS draagbare trackers.
 • Ook zijn wij altijd per email bereikbaar op support@watchtocare.com, tijdens kantooruren via de chat op de website en bij dringende vragen via +31(0) 85 004 6630
 • Onze GPS trackers hebben de hoogst mogelijke betrouwbaarheid
 • De hoogste vorm van databeveiliging
 • Een uitgebreide duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing
 • Zijn door ons gecheckt en geïnstalleerd
 • Hebben geen abonnements verplichtingen en werken met he meegeleverde simkaartje in heel Europa en dit kan zelfs uitgebreid  worden naar wereld dekking

Onze producten zijn te koop via deze webshop en via BOL.com, binnenkort ook via Amazon

Je kunt ons op meerdere manieren bereiken:

 • Via het contactformulier op deze site
 • Via de chatfunctie op deze site
 • Door een email te sturen naar: support@watchtocare.com
 • En is het dringend dan bel je naar +31(0) 85 004 6630

Wij streven ernaar om om e-mailberichten binnen 24 uur te beantwoorden, vaak veel sneller. Telefonisch zijn we doorgaans goed bereikbaar, zijn we er niet of is het heel druk, spreek dan in met je telefoonnummer en wij bellen je zo snel mogelijk terug. Ook via de chat, zijn we er niet geef vul dan je email adres in en de vraag en je krijgt snel antwoord.

Nee, het horloge werkt volledig zelfstandig en is zelf ook een volwaardige mobiele telefoon.

Beschermd: Vragen over de WatchToCare WTC 45/WTC 42/WTC 36 (Je kunt de zoekfunctie gebruiken om makkelijker een topic te vinden)

Nee zeker niet, bij de WatchToCare producten krijg je een KPN prepaid welke al gemonteerd is. DIt is prepaid, voor een bel/data bundel betaal je €5,99 per maand aan KPN. Je kunt ieder moment wat anders kiezen, je zit nergens aan vast.

Het is belangrijk dat het horloge altijd bel- en data tegoed heeft anders werkt het niet. Je kunt ook een goedkoop bel/data abonnement nemen of  “Automatisch opwaarderen”. Met “all-in 1 basis” heb je doorgaans ruim voldoende data en 30 minuten bellen per maand.

Wil je niet het risico lopen het opwaarderen te vergeten kies dan voor Automatisch Opwaarderen of een abonnement. Dat kan via de KPN Prepaid App, deze vind je voor Apple in de App Store en voor Android in de Google Play store. Vul bij de aanmelding het nummer van het horloge in zonder de “06”, die staat er al.

Je krijgt dan binnen enkele minuten een verificatiecode welke je vindt in de  App bij “Functies > Ontvang SMS berichten”. Als je even wacht komt de code ook rechtstreeks in beeld. Vul deze code in bij “Verificatiecode” en je kunt alles bijhouden qua verbruik etc. via de KPN Prepaid App.

Ja in principe kan je elk simkaartje gebruiken zolang er maar bel en data tegoed op staat. Youfone en Simyo zorgen nogal eens voor problemen.

Jazeker, het werkt met het KPN kaartje maar je kunt er bijvoorbeeld ook een Proximus of een TeleNet kaartje in doen. Let op dat de sim pin code UIT staat.

Met het KPN of ander kaartje werkt het in heel Europa, ga je nog verder dan moet er een plaatselijk kaartje in met bel en datategoed.

Binnen Europa behoort het te werken, wel kan het zijn dat je het horloge of hanger even opnieuw via het menu van het horloge opnieuw moet opstarten. (reboot).

Ja in principe werkt het daar ook, je moet waarschijnlijk wel de APN setting aanpassen op het horloge via"Instellingen>Mobiele Netwerk>APN. Een lijst van buitenlandse APN settings vindt je hier> https://www.wattics.com/wp-content/uploads/2015/09/gprs_apn.pdf

APN is de afkorting van 'Acces Point Name'. Dit is de naam van de verbinding die je provider gebruikt om je toestel met het internet te verbinden. De APN instelling van het GPS horloge kunnen worden aangepast via een sms naar het horloge of via het horloge.

APN veranderen d.m.v. een sms commando

Verstuur de APN code per sms naar het nummer van het horloge. Let op bij het invoeren van de commando's:

- Geen hoofdletters en spaties, alleen komma's, kleine letters, cijfers en punten

- Sluit het commando af met een #

- Controleer of je een bevestiging ontvangt binnen 15 minuten

APN veranderen via het horloge

1. Ga naar instellingen > mobiel internet > APN > Optie > Druk op het +

2. Vul de APN code van de provider

3. Belangrijk: herstart het horloge via instellingen

Belangrijk dat u na instellen en/of simkaart plaatsing altijd het horloge via instellingen in het horloge een herstart geeft, zo worden de gegevens tijdens het nieuwe opstarten juist ingesteld. Er mag geen pincode op de simkaart staan, dus wanneer u een simkaart van een andere provider heeft dient u de pincode via de instellingen van de telefoon van de simkaart te halen.

Het kan zijn dat de provider hun APN instellingen hebben gewijzigd. Neem contact op met de provider om dit na te vragen indien u geen verbinding kunt maken .


APN instellingen Nederlandse providers

KPN pw,123456,apn,internet,,,20408#
Lebara pw,123456,apn,internet,,,20412#

pw,123456,apn,internet,,,20408#

T-Mobile pw,123456,apn,smartsites.t-mobile,tmobile,tmobile,20416#
Vodafone pw,123456,apn,live.vodafone.com,vodafone,vodafone,20404#

pw,123456,apn,office.vodafone.com,vodafone,vodafone,20404#

Hollands Nieuwe pw,123456,apn,data.dataxs.mobi,,,20404#

APN instellingen Belgische providers

Proximus pw,123456,apn,internet.proximus.be,,,20601#
Telenet pw,123456,apn,telenetwap.be,,,20605#

APN instellingen wereldwijd

Europa (standaard) pw,123456,ip,52.28.132.157,8001#

pw,523681,ip,52.28.132.157,8001#

Azie pw,123456,ip,54.169.10.136,8001#
Noord Amerika pw,123456,ip,54.153.6.9,8001#
Zuid Amerika pw,123456,ip,54.207.93.14,8001#

https://www.wattics.com/wp-content/uploads/2015/09/gprs_apn.pdf

Zeer waarschijnlijk staat het apparaat uit. Als het opgeladen is kan het weer worden aangezet door even een paar seconden op de SOS knop te drukken.

Waarschijnlijk heb je geen data tegoed of je moet via het menu in het horloge even opnieuw opstarten.

Dat kan je te weten komen door een code naar het horloge te SMS'en namelijk: pw,123456,ts# (Let op geen spaties en allemaal kleine letters.

Je krijgt dan als het horloge aan staat de volgende mededeling terug:

Onderaan zie je staan: NET:NO(100)

Dit wil zeggen dat het horloge geen data/internet heeft en er alleen gebeld kan worden

Weet je (bijna zeker dat er wel data op moet staan ga dan in het horloge menu naar "Instellingen>Opnieuw opstarten.

Hierna moet het werken kijk anders even via de KPN prepaid App of een andere manier of je zeker data hebt op het nummer van het horloge.

Controleer altijd eerst of het horloge wel aan staat. Daarna kijk je of het horloge data tegoed heeft, met alleen beltegoed kan je alleen bellen de rest van de functies werken niet en zal het horloge niet online komen.

Heb je een KPN Prepaid simkaart, kijk dan via de KPN prepaid App of via je MijnKPN account  of er (voldoende) data tegoed op staat. Je kan dit ook controleren via de FAQ nr 10

Dus is het horloge offline dan ligt het vrijwel zeker aan het tegoed. Vaak helpt het ook om het horloge via het horloge menu een herstart te geven. Tevens kan je de App afsluiten en opnieuw opstarten.

Als het laden niet goed meer gaat, lang duurt of niet meer boven de 95% komt zijn waarschijnlijk de contactpunten op het horloge en/of van het laadsnoer vuil. Maak deze voorzichtig schoon met een vochtig doekje en zorg dat het droog is voor je het weer gebruikt.

De standby tijd van de horloges is gemiddeld zo'n 3 dagen maar bij intensief gebruik loopt dit terug tot circa 1 dag voordat u het horloge weer moet opladen. Als het sneller leeg gaat kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

Het is belangrijk dat het horloge op de juiste manier wordt opgeladen zodat het optimaal kan worden gebruikt:

- De 4 magnetische punten van de lader moet goed aansluiten op het horloge en schoon zijn.

- Laadt het WatchToCare niet langer dan 4 uur achter elkaar op en altijd onder toezicht.

- Laadt het GPS horloge op via de WatchToCare lader. Indien je toch gebruik wil maken van een andere lader gebruik dan een 5V 1A adapter.

Als het horloge op de juiste manier wordt opgeladen is het mogelijk dat de instellingen ervoor zorgen dat de batterij sneller leeg gaat. Als er meerdere accounts zijn aangesloten op het horloge en tegelijk actief zijn (informatie opvragen) geeft dit een grote belasting op de accucapaciteit van het horloge. Zorg ervoor dat alleen de hoofd accounts regelmatig de locatie opvragen. Je kunt dit aanpassen in de app onder interval van de locatie update/ positiebepaling. Stel de interval in op 1x per 10 minuten indien nodig andere op eens per uur. Je kunt natuurlijk altijd op elk moment middels het ballonnetje in het hoofdscherm van de App de positie van het horloge opvragen.

Tevens kun je ook via de app de energiebesparende modus activeren.

Mocht dit niet geholpen hebben dan is waarschijnlijk de batterij van het horloge overladen. Een overladen batterij kan ontstaan als het horloge langer dan 4 uur achter elkaar is opgeladen en/of is opgeladen via een andere dan de WatchToCare lader.

Onze producten kunnen worden geretourneerd binnen 30 dagen vanaf de dag waarop de bestelling is ontvangen.

Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het artikel zich in dezelfde staat bevinden als waarin je het hebt ontvangen, ongedragen of ongebruikt, met labels, alle onderdelen en in de originele verpakking. De retour kan pas worden verwerkt als alle onderdelen aanwezig zijn .Vermeld het bestelnummer, stuur een kopie van het aankoopbewijs mee en de reden waarom je het product(en) wilt terugsturen.

Controleer goed of uw retour aan deze eisen voldoet en binnen de garantie valt.  Een overladen batterij, defecten die zijn ontstaan door gebruikers- val-, stoot- of waterschade vallen niet onder de garantie. Indien dit het geval is kan je gebruik maken van onze reparatieservice.

Bij het retourneren van een artikel is de klant zelf verantwoordelijk voor de verzending en de verzendkosten. Indien het horloge door een productiefout niet meer werkt zullen de verzendkosten worden vergoed.

We adviseren je om altijd je track & trace en betaalbewijzen te bewaren. Een terugbetaling kan pas verwerkt worden nadat wij de producten in goede staat hebben ontvangen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor pakketten die zonder track en trace worden gestuurd en niet aankomen.

Wanneer je toestel geen GPS signalen kan ontvangen, dan schakelt het toestel over naar o.a. WIFI assist of LBS+ positionering. LBS+ zijn in feite UMTS zendmasten. Het horloge maakt vervolgens contact met 3 verschillende zendmasten en doet vervolgens een driehoeksmeting. Op basis van deze driehoeksmeting kan de positie worden bepaald. Let op: Omdat de masten ver van elkaar staan en vaak geen 3 signalen worden ontvangen geeft LBS een grote afwijking soms van 1-2  kilometer. LBS kun je ook het beste uitzetten omdat het veel verwarring veroorzaakt door de grote afwijking, bijvoorbeeld als de drager van het product ergens naar binnen gaat en het horloge geen GPS meer zien en overgaat op WiFi of LBS.

Jazeker, in principe kan elke horlogeband van 20 mm er op gezet worden.

Met die meeluister functie kan je ongemerkt je kind of wie het horloge ook draagt afluisteren. Je belt het horloge en dan wordt het een open microfoon. Deze functie is al sinds 2019 in Nederland verboden en ook in de meeste andere Europese landen. De strafmaat is ook niet kinderachtig zie: (art. 139d lid 1). Dus pas op met zo'n horloge!

In de eerste plaats is 4G veel sneller dan 2 of 3G en ook meer betrouwbaar.

Bovendien, veel telecomproviders zijn al gestopt met 2G en ook KPN stopt er als laatste in 2025 mee.

Alle producten van WatchToCare zijn gebaseerd op 4G!

Dus hou daar rekening mee als je een GPS product aanschaf.

Apparaat offline wil meestal zeggen dat het apparaat uit staat.

Apparaat not networking wil vrijwel altijd zeggen dat het apparaat uit staat (lege accu) of er géén data tegoed meer is, weet je zeker dat er wel datategoed is dan even via het horloge menu opnieuw opstarten.

Dat heeft te maken met zomer/wintertijd. In de App zet je bij "Tijdzone" East GMT +1 en bovenaan zet je zomertijd aan. Nu moet het kloppen.

Batterijcapaciteit is een uitdaging zowel voor mobiele telefoons als ook voor GPS apparaten. Een GPS horloge moet hard werken, zoals net als een gewone mobiele telefoon elke zendmast aanstralen anders kun je niet bellen, continue GPS signalen ontvangen anders weet je niet waar het horloge i.c. de persoon zich bevindt. Afhankelijk van de instellingen in de App moet het horloge elke 10 minuten of elk uur de positie doorgeven. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere functies plus het horloge is veel kleiner dan de meeste mobiele telefoons en heeft dus een veel kleinere accu. Je kunt besparen op stroomverbruik door bijvoorbeeld, alleen elk uur een positie op te vragen of alleen op afroep. (Het ballonnetje in het hoofdscherm)

Jazeker kan dat via de (+) rechtsboven in het hoofdscherm kan je er maximaal 50 toevoegen.

ALs het horloge niet meer reageert zoals zou moeten dan is hij overstuur en moet hij even gekieteld worden.

Aan de achterkant van het horloge ter hoogte van de contactpunten zit een klein knopje, druk daar even op met bijvoorbeeld een pen.

Goed kans dat het horloge nu weer helemaal okay is!

De App zal normaliter goed functioneren, wat betreft het inloggen komt het voor dat plaatselijk wifi instellingen dat verhinderen. In dat geval zet de wifi op je eigen toestel even uit en kijk of het dan lukt.

SInds de laatste iOS update zijn er allerlei "niet storen" functies in de iPhone gekomen. Kijk even goed of die instellingen niet ergens op "niet storen" staan.

Nee, helaas is die functie verwijderd, reden is dat er anders ongemerkt kan worden afgeluisterd en dat is verboden in de meeste Europese landen incl.NL. Zie ook punt 18.

Bij een geconstateerde val wordt het hoofdnummer gebeld.