Ruilen en Retourneren

Als je niet tevreden bent over de door jou bestelde artikelen dan vinden wij dat heel jammer en horen we graag wat we kunnen doen om je tevreden te stellen.

Vaak is het probleem om het product “aan de praat te krijgen” in dat geval stuur ons even een email of bel: +31(0)85 004 6630. Meestal kunnen we op afstand het probleem oplossen.

Buiten dat heb je natuurlijk de mogelijkheid om binnen 30 dagen na ontvangst een retour te melden, daarna heb je nog 14 dagen om het artikel daadwerkelijk te retourneren. 

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren, stickers, labels, simkaart en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking geretourneerd moeten worden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. 

Eenvoudig retourneren in 5 simpele stappen 

Stap 1: Vul het retourformulier in welke je hieronder kunt downloaden

[Retourformulier]

Stap 2: Stuur het formulier naar support@watchtocare.com

Stap 3: Je ontvangt van ons een retourcode en adres waar het artikel naar toe kan worden gestuurd.

Stap 4: Stuur je bestelling op, zorg voor een Track & Trace nummer!
Stuur het artikel compleet samen met het retourformulier op naar het adres wat op het formulier staat. Zorg dat het pakketje voorzien is van een Track en Trace code. Is iets niet duidelijk, stuur een email naar: support@watchtocare.com.

Stap 5: Ontvang het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen op je bankrekening. Heb je voor achteraf betalen gekozen wordt dat door deze partij afgehandeld.